ΣΥΝΔΙΑ:Πρώτη επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ο διαβήτης σήμερα θεραπεύεται»

Δημοσιεύθηκε 21/ 6/ 2017 στις 12:51

Στις 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, η πρώτη επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ο διαβήτης σήμερα θεραπεύεται» και θέμα τη χειρουργική  θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Στην Ημερίδα αυτή, που αποτέλεσε ένα φόρουμ διαλόγου της επιστημονικής κοινότητας που σχετίζεται με τη θεραπεία του διαβήτη, διεξήχθη μια πλούσια επιστημονική συζήτηση για τη θέση της χειρουργικής θεραπείας του διαβήτη σήμερα. Εκτεταμένα συζητήθηκαν οι εξειδικευμένες επεμβάσεις, καθώς και οι περιπτώσεις όπου ο διαβητικός ασθενής μπορεί να επωφεληθεί της χειρουργικής θεραπείας. Σκιαγραφήθηκαν έτσι, οι βάσεις πάνω στις οποίες η χειρουργική θεραπεία του διαβήτη μπορεί να λάβει σύντομα τη θέση που της αναλογεί στη χώρα μας.

Επίσης, στην Ημερίδα καταθέσαν τη μαρτυρία τους πάσχοντες από διαβήτη, καθώς και πρώην διαβητικοί, οι οποίοι θεραπεύτηκαν χάρη στη χειρουργική.Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας που διεξάγουμε σχετικά με το εξαιρετικά καινοτόμο και σημαντικό για τους διαβητικούς ασθενείς θέμα επισυνάπτουμε το σχετικό έντυπο εδώ


Comments are closed.